Onthaasten tijdens je vakantie

Onthaasten tijdens je vakantie, ieder zijn eigen manier.

De meeste mensen die op vakantie gaan willen onthaasten. Even een korte of langere periode weg van het hectische leven met alle verplichtingen, stress en werkdruk. Een periode van bezinning en een periode om jezelf weer op te laden. Even No Time!

book yoga retreats banner

Maar onthaasten, hoe doe je dat en is een yoga retreat of andere spirituele vakantie de enige manier om te ontstressen en onthaasten? Wat voor de één onthaasten is, is voor de andere verveling. Hier een aantal suggesties om tijdens je vakantie tot rust te komen.


puur en kuur yoga bannenr

Onthaasten tijdens je vakantie door wandelen.

Wandelen in de natuur is van oudsher de manier om te onthaasten. Je kunt tijdens je wandelingen ook mediteren en genieten van de vogels, bloemen en alles wat je ziet. Als je lange wandelingen maakt en in een bepaald ritme wandelt, kom je bijna in een soort tranche. Als je dan ook nog eens een vakantiehuisje in een wandelgebied huurt met jacuzzi in de tuin, kom je helemaal tot rust. Ook bij een herfstwandeling of winterwandeling. Ga eens wandelen in Duitsland of Frankrijk en ontdek dat daar wandelgebieden zijn, waar je geen mens tegen komt. Onthaasten en wandelen in het groen, een hele mooie combinatie. Hier vind je een vakantiehuis met Jacuzzi in Frankrijk.

yoga oefening in de natuur

Mooie wandelgebieden in Frankrijk vind je onder andere in de Auvergne en de Dordogne. Je moet wel over en goede conditie beschikken als je in Frankrijk langere wandelingen wilt maken vaak wandel je in ruige gebieden en op onverharde paden.


Mediteren, yoga en onthaasten.

Yoga beoefenaars zullen ook vaal mediteren. Meditatie is de manier om te onthaasten en tot diepe rust te komen. Het fijne is dat je overal kunt mediteren. Ook op vakantie dus. Als je maar een plekje voor jezelf hebt en niet door anderen gestoord wordt. Huur eens een vakantiehuisje in het bos of aan de zee en ontdek dat mediteren in een rustgevende en natuurlijke omgeving nog meer met je doet. En, yoga aan het strand is heerlijk. Ook als je een last minute vakantiehuisje wilt boeken, kan je kiezen voor een huisje op een rustgevende plek, zoals aan zee, midden in het bos of aan de voet van de bergen.


spadreams yoga retreat banner